Ιστορία

Αρχική » "Ιστορία"
vasilopita_281830524

Ο μύθος της Βασιλόπιτας!

0 Σχόλια

Η ιστορία της ξεκινά πριν από εκατοντάδες χρόνια, περίπου 1500, στη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Καισαρεία της Καππαδοκίας. Την εποχή που ο  Μέγας Βασίλειος ήταν… Περισσότερα »

9flouria1

Γιατί βάζουμε φλουρί στη βασιλόπιτα;

0 Σχόλια

Το έθιμο των ημερών απαιτεί ένα γλυκό «τυχερό» παιχνίδι …; την κοπή της Βασιλόπιτας. Πολλές συνταγές κυκλοφορούν όμως όλες έχουν ένα βασικό συστατικό …; το πολυπόθητο φλουρί! Πριν… Περισσότερα »

melomakarona

Η ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων

0 Σχόλια

Ανακαλύψαμε ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο για την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά και πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Το κάθε γλυκό συγκεντρώνει φανατικούς… Περισσότερα »

xristougenna_ellada

Έθιμα & Παραδόσεις των Χριστουγέννων στην Ελλάδα

0 Σχόλια

Τα Χριστούγεννα και οι εορτασμοί του Δωδεκαήμερου δεν είναι απλώς γιορτές σημαντικές για τη χριστιανοσύνη, αλλά και για το λαϊκό μας πολιτισμό, μιας και συνοδεύονται από αρκετά ενδιαφέροντα εθιμικά… Περισσότερα »

stari

Ο κύκλος ζωής του σταριού

, 0 Σχόλια

Βλάστηση σπόρου και φύτρωμα Το σιτάρι σπέρνεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο. Για τις πιο ορεινές περιοχές κατάλληλος μήνας σποράς θεωρείται ο Οκτώβριος, ενώ για τις υπόλοιπες ο Νοέμβριος…. Περισσότερα »