Πηγή φωτογραφίας: flickr, user Neil Conway

Άλλο ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό για τους λάτρεις της καραμέλας, το banoffee κάνει πάταγο όπου κι αν βρεθεί. Ο συνδυασμός της μπανάνας με την λαχταριστή καραμέλα και την δροσιά της κρέμας, κάνουν αυτό το γλυκό ιδανικό για κάθε γούστο. Και επειδή ο καιρός ακόμη δεν λέει να χειμωνιάσει, βάλτε ένα νέο παγωμένο γλυκό στο Κυριακάτικο τραπέζι σας που τα συνδυάζει όλα.

 

Υλικά:

6 μεσαίες μπανάνες

200 γραμμάρια γιαούρτι

1 γερή πρέζα κανέλα σε σκόνη

2-3 κουταλιές της σούπας μέλι(ανάλογα και με το πόσο ώριμες είναι οι μπανάνες)

50 γραμμάρια σταφίδες

3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι

50 γραμμάρια σοκολάτα με 70% κακάο

50 γραμμάρια φουντούκια

4 κουταλιές σιρόπι καραμέλας γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Παγώστε 6 ατομικά μπολ στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ για το σερβίρισμα.

Κόψτε τις 4 από τις 6 μπανάνες δε φέτες και βάλτε τις στο μπλέντερ με το γιαούρτι, την κανέλα, το μέλι, τις σταφίδες και το ρούμι, ώστε να γίνουν μία απαλή κρέμα. Αν έχετε και περισσότερο χρόνο, μουλιάστε τις σταφίδες στο ρούμι πριν χτυπήσετε τα υλικά.

Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μπολ και βάλτε την στην κατάψυξη μαζί με τα μπολ σερβιρίσματος. Θα χρειαστεί περίπου πέντε ώρες για να παγώσει τελείως και να γίνει σαν παγωτό, αλλά όσο περισσότερο την αφήσετε, τόσο το καλύτερο.

Λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό, τρίψτε την σοκολάτα και κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα φουντούκια, για να τα περάσετε από ένα ζεστό τηγάνι για λίγα λεπτά ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα. Ζεστάνετε και το σιρόπι καραμέλας μέχρι να γίνει τελείως ρευστό και, όσο αυτό ζεσταίνεται, κόψτε τις 2 μπανάνες σε φέτες.

Βγάλτε τα μπολ από την κατάψυξη και ξεκινήστε με μία στρώση μπανάνας. Προσθέστε μία μπάλα από το παγωτό και λίγο από το ζεστό σιρόπι. Αμέσως μετά βάλτε τα φουντούκια και την τριμμένη σοκολάτα και είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα μοναδικό παγωμένο γλύκισμα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.jamieoliver.com