Πηγή φωτογραφίας: flickr, user Raina
Είτε είστε σε νησί είτε όχι, αποκλείεται να μην έχετε δοκιμάσει παγωμένο γιαούρτι. Από το περασμένο καλοκαίρι έχει γίνει το απόλυτο must και ένα σωρό μικρά μαγαζάκια έχουν εμφανιστεί για να κάνουν τις δικές τους γευστικές προτάσεις στον τομέα αυτόν. Εάν, όμως, προτιμάτε να κάνετε μία ξεχωριστή δοκιμή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το σπιτικό, γι’αυτό σας προτείνουμε παγωμένο γιαούρτι με κρέμα λεμονιού, την οποία μπορείτε να την αγοράσετε και έτοιμη, εάν δεν θέλετε να την φτιάξετε με την παρακάτω συνταγή.
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
3 κρόκοι αυγών
1 ολόκληρο αυγό
150 γραμμάρια ζάχαρη
120 ml χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μικρά κυβάκια
Υλικά για το παγωμένο γιαούρτι:
250 γραμμάρια γιαούρτι με γεύση βανίλια
280 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι χτυπήστε τους κρόκους και το αυγό με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Όσο τα χτυπάτε, προσθέστε την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες.
Τοποθετήστε το κατσαρολάκι πάνω σε μάτι σε μεσαία θερμοκρασία και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πήξει το μίγμα τόσο ώστε να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θα χρειαστείτε περίπου 8 με 10 λεπτά για να το πετύχετε. Απομακρύνετε την κρέμα από το μάτι και προσθέστε έναν έναν τους κύβους του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Περάστε την κρέμα από ένα σουρωτήρι, καλύψτε την με μεμβράνη και αφήστε την να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Ανακατέψτε και τα δύο γιαούρτια και προσθέστε ¾ της κρέμας λεμονιού. Αφού τα ανακατέψετε, τοποθετήστε το μίγμα στο μπολ της παγωτομηχανής σας και βάλτε το σε πρόγραμμα 30 λεπτών. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, παγώστε το μίγμα για 45 λεπτά, μετά βγάλτε το από την κατάψυξη και ανακατέψτε πολύ καλά, ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι του πάγου που έχουν δημιουργηθεί. Μόλις γίνει απαλό και πάλι, βάλτε το ξανά στην κατάψυξη. Επαναλάβετε την διαδικασία κάθε 30 λεπτά για περίπου 2 ώρες.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: www.guardian.co.uk