Υλικά

  • 200 γρ. υπολείμματα από τις βασιλόπιτες (όλων των ειδών, τσουρέκι ή κέικ) σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ½ κούπα σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
  • ½ κγ. κανέλλα
  • ¼ κγ μοσχοκάρυδο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ή ότι άλλα ξηρά φρούτα επιθυμούμε (σύκα, βερύκοκα, χουρμάδες κλπ)
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • Άρωμα βανίλιας

 Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα ψίχουλα από τις βασιλόπιτες σε ένα μεγάλο μπωλ με τα καρύδια, τις σταφίδες και τα ξηρά φρούτα.
  • Αναμιγνύουμε με σύρμα , το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη , τα μπαχαρικά , το ξύσμα και τη βανίλια. Ενώνουμε τα δύο μίγματα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος . Ρίχνουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.