Υλικά
- 200 γρ. υπολείμματα από τις βασιλόπιτες (όλων των ειδών, τσουρέκι ή κέικ) σε πολύ μικρά κομματάκια
- 3 αυγά
- 2 κούπες γάλα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ½ κούπα σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
- ½ κγ. κανέλλα
- ¼ κγ μοσχοκάρυδο
- ½ κούπα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ή ότι άλλα ξηρά φρούτα επιθυμούμε (σύκα, βερύκοκα, χουρμάδες κλπ)
- ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
- Άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα από τις βασιλόπιτες σε ένα μεγάλο μπωλ με τα καρύδια, τις σταφίδες και τα ξηρά φρούτα.
- Αναμιγνύουμε με σύρμα , το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη , τα μπαχαρικά , το ξύσμα και τη βανίλια. Ενώνουμε τα δύο μίγματα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος . Ρίχνουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.