Πηγή φωτογραφίας: flickr, user Gudlyf
Μπορεί να νιώθετε σκασμένοι στο φαγητό από τις γιορτές, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να φάτε αρκετή σοκολάτα. Δοκιμάστε αυτόν τον μίνι σοκολατένιο πειρασμό χωρίς τύψεις και θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά:
125 γραμμάρια πικρή σοκολάτα(το λιγότερο 70% περιεκτικότητα σε κακάο)
150 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
50 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό κρύο από το ψυγείο
350 γραμμάρια σταγόνες πικρής σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λιώστε σε μπεν μαρί τα 125 γραμμάρια της σοκολάτας.
Τοποθετείστε σε ένα μπώλ το αλεύρι, το κακάο, την σόδα και το αλάτι.
Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη(και την λευκή και την καστανή) σε ένα άλλο μπώλ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
Προσθέστε στο μίγμα το εκχύλισμα βανίλιας και το κρύο αυγό και μόλις ανακατευτούν, προσθέστε τα στεγνά υλικά. Ανακατέψτε στο μίγμα και τις σταγόνες σοκολάτας.
Με τη βοήθεια μίας κουτάλας παγωτού και ενός μαχαιριού χωρίστε το μίγμα σε 12 ίσα μέρη και τοποθετείστε τα σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Μην ισιώσετε την επιφάνειά τους.
Ψήστε τα για 18 λεπτά, τσεκάροντας με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι αν έχουν ψηθεί στο κέντρο.
Αφήστε τα να κρυώσουν για 4 με 5 λεπτά στο ταψί και μετά μεταφέρετέ τα σε μία πιατέλα για να σταθεροποιηθούν όσο κρυώνουν.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: www.nigella.com