Πηγή φωτογραφίας: www.imeres-gastronomias.gr

Εάν είστε στην πρωτεύουσα και ψάχνετε κάτι ενδιαφέρον να κάνετε, είναι ευκαιρία να πάτε στην νέα εκδήλωση που ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη με τίτλο «Ημέρες Γαστρονομίας. Ονομασία Προέλευσης Ελληνική».

Από τις 24 έως και τις 26 Μαΐου το κτίριο του Μουσείου στην οδό Πειραιώς θα φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό να αναδειχθεί η ελληνική γαστρονομία, που αποτελεί σίγουρα ένα πολιτισμικό γεγονός για την χώρα μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, είναι ένα πρωτότυπο βήμα για την διεθνή προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ένα ευρύ κοινό, αφού οι τουρίστες, που έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζονται στην Αθήνα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Το φαγητό είναι κάτι μοναδικό στην χώρα μας και το ζούμε όλοι καθημερινά. Θα μπορούσε μάλιστα πολύ απλά να αξιοποιηθεί για να βοηθήσει στην πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας και τέτοιου είδους εκδηλώσεις με δια-θεματικά προγράμματα είναι ιδανικές για την προβολή του ζητήματος.

Από εκθέσεις προϊόντων μέχρι και συζητήσεις για καλές πρακτικές αγροτικής παραγωγής, η έκθεση αυτή είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και αναμένεται να κλέψει την παράσταση, οπότε μην την  χάσετε.

Πηγές και περισσότερα: www.benaki.gr, www.imeres-gastronomias.gr