Πηγή φωτογραφίας: flickr, user slgckgc

Είναι γνωστό ότι με τους Ιταλούς έχουμε μεγάλη «συγγένεια» που ξεκίνησε από πολύ παλιά. Μόνο το γεγονός ότι υπάρχει η γνωστή φράση «una faccia una razza» είναι αρκετή απόδειξη ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες που εμφανίζονται μεταξύ μας. Και φυσικά, οι ομοιότητες είναι πολλές, αλλά σήμερα θα ξεχωρίσουμε μία, την γαστρονομική.

Η Μεσογειακή διατροφή δεν είναι γνώρισμα μόνο των δύο αυτών χωρών, όμως, ίσως είναι οι μόνες που εντάσσονται σ’αυτό το πλαίσιο και έχουν τόσα κοινά μεταξύ τους. Έχουμε αλληλοδανειστεί γεύσεις και ιδέες που κάνουν πολλά εδέσματα των δύο λαών να μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό.

Για να φέρετε λίγο άρωμα καλοκαιριού Ιταλίας στην ημέρα σας, φτιάξτε τις γνωστές Fragole con limone e menta, ή αλλιώς αρωματικές φράουλες με λεμόνι και μέντα, που θα σας γεμίσουν δροσερές γεύσεις.

 

Υλικά για 4 άτομα:

400 γραμμάρια φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

Ξύσμα ενός λεμονιού τριμμένο λεπτά

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

4 κλωνάρια μέντας

 

Εκτέλεση:

Τοποθετείστε τέσσερα μπολ γλυκού στην κατάψυξη και, όταν αυτά παγώσουν, βγάλτε τα για να μοιράσετε σ’αυτά τις φράουλες.

Κόψτε το λεμόνι στα δύο και προσθέστε λίγο χυμό πάνω από τις φράουλες σε κάθε μπολ.

Προσθέστε ακόμη μία πρέζα ξύσμα λεμονιού και μισή κουταλιά  της σούπας ζάχαρη στο κάθε μπολ, ελέγχοντας την ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκές είναι οι φράουλες που έχετε.

Ολοκληρώστε το επιδόρπιο με μερικά κομμένα φύλλα μέντας και, αν θέλετε, μία σταλιά από το γνωστό Ιταλικό αφρώδες κρασί, Prosecco.

 

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.jamieoliver.com