Πηγή φωτογραφίας: pjadad.com, via www.wired.com

 

Κατά καιρούς έχουν κατασκευαστεί σε διάφορα μέρη του κόσμου μικρογραφίες πόλεων, πραγματικών ή φανταστικών, οι οποίες έχουν τραβήξει τα βλέμματα. Πρόσφατα, όμως, δημιουργήθηκε στην Σουηδία μία μοναδική βρώσιμη πόλη σε μινιατούρα.

Το Atelier Food είναι ένα νέο πειραματικό «εργαστήριο» φαγητού, το οποίο αποτελείται από καλλιτέχνες, σχεδιαστές, επιστήμονες, σεφ και επιχειρηματίες ταγμένους στον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το να εξερευνήσουν όλες τις πιθανότητες που κρύβει το μέλλον του φαγητού. Το εργαστήριο αυτό λειτουργεί ως εστιατόριο, με συνεχείς δράσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν μεταξύ άλλων, νόστιμα και οικονομικά φαγητά. Έτσι, σερβίρουν καθημερινά τις ιδέες τους και τις δοκιμάζουν στην πράξη, με σκοπό να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο World Fair του Μιλάνου το 2015.

Τους ήρθε, λοιπόν, η ιδέα «δια χειρός» του καλλιτεχνικού διευθυντή, Petter Johansson, να κατασκευάσουν μία πόλη από φαγητό, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα σύνδεσμο μεταξύ φαγητού και κοινωνίας. Σκοπός τους δεν είναι μόνο να δημιουργήσουν μία ευχάριστη και παιχνιδιάρικη εικόνα, αλλά να την συνδέσουν με κάτι πολύ σημαντικότερο.

«Όλο το θέμα είναι να δείξουμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε την κοινωνία μέσω του φαγητού. Το φαγητό είναι ένα σημαντικό κομμάτι πολλών μελλοντικών προκλήσεων και το Atelier Food το συνδέει με την βιωσιμότητα, την ενέργεια, την κουλτούρα, την αστική ανάπτυξη και μεταφορά,» τονίζει ο Johansson.

Για την ομάδα του Atelier Food, το φαγητό αποτελεί πολύ απλά το μέλλον και το μέσο για πολλές σημαντικές αλλαγές, οπότε φαίνεται ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλές μοναδικές δημιουργικές ιδέες τους ακόμη.

Πηγή: www.wired.com