Πηγή φωτογραφίας: www.katieshelly.com

Όποτε ψάχνουμε μία συνταγή βλέπουμε το ίδιο μοτίβο: πρώτα τα υλικά, μετά οι οδηγίες εκτέλεσης και πάει λέγοντας. Αν, όμως, είστε οπτικοί τύποι και βαριέστε αφόρητα την κλασική καταγραφή, υπάρχει ένα μοναδικό βιβλίο μαγειρικής για εσάς.

Η Katie Shelly είναι η σχεδιάστρια και εικονογράφος που είχε την επαναστατική ιδέα να φτιάξει τα σχέδια για διάφορες συνταγές με ελάχιστο κείμενο και να τις δημοσιεύσει σε ένα βιβλίο με τίτλο «Picture Cook: See, Make, Eat». Όλα ξεκίνησαν όταν κλήθηκε να γράψει την συνταγή για μελιτζάνες με παρμεζάνα που της έλεγε μία φίλη της μέσω τηλεφώνου.

«Ξεκίνησε λέγοντας την φράση ‘πρώτα παίρνεις τρία μπώλ’, οπότε ήταν πολύ φυσικό απλά να σχεδιάσω τα τρία μπώλ εκείνη την στιγμή και μετά μου έμεινε και σχεδίασα ολόκληρη τη συνταγή σε εκείνο το μικρό χαρτί,» λέει η ίδια σε συνέντευξή της. Και στην πράξη, όταν ήρθε η στιγμή να δημιουργήσει το συγκεκριμένο πιάτο, της φάνηκε πολύ πιο χρήσιμη η συγκεκριμένη μορφή, οπότε ξεκίνησε να επεκτείνει την ιδέα της.

Άρχισε να δοκιμάζει το σχέδιό της σε όλο και περισσότερες συνταγές και τις έδινε στους φίλους της για να δει που μπορεί να προκύψουν λάθη. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια, όπως το πόσες είναι οι φλόγες που βρίσκονται κάτω από την κατσαρόλα, έχει σημασία.

Ο ευφάνταστος αυτός τρόπος για την καταγραφή συνταγών όχι μόνο βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου, αλλά κάνει και την ενασχόλησή με την μαγειρική πολύ πιο διασκεδαστική και δημιουργική, οπότε από τον ερχόμενο Οκτώβριο που θα είναι διαθέσιμο το βιβλίο, σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο.

Πηγή: www.fastcodesign.com