Πηγή φωτογραφίας: flickr, user Dennis Yang
Δεν υπάρχουν λόγια γι’αυτό το υπέροχο μίνι γλυκάκι. Η «εισβολή» του από την Γαλλία ήταν τόσο γρήγορη που σχεδόν δεν κατάλαβε κανείς για πότε άρχισαν τόσα καταστήματα να φροντίζουν να έχουν την λαχταριστή λιχουδιά. Κι έπειτα, όχι μόνο το είχαν, αλλά άρχισαν και να πειραματίζονται και τότε έφτασαν ακόμα περισσότερες λαχταριστές γεύσεις που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι μία λιχουδιά που δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί από ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες, όμως μην φοβάστε, με αυτήν την συνταγή θα γίνει παιχνιδάκι.
Υλικά(για 20 μακαρόν):
Για τα μακαρόν
100 γραμμάρια ασπράδια αυγού(περίπου από 3 αυγά) σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
3 κουταλάκια του γλυκού κακάο
1 πρέζα αλάτι
Για την ganache
125 γραμμάρια σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Μετρήστε τα ασπράδια και αφήστε τα να μείνουν σε ένα καλυμμένο μπωλ εκτός ψυγείου για 24 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε καλύτερη υφή στα μακαρόν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου και καλύψτε όσα ταψάκια χρειάζεστε με λαδόκολλα.
Αναμείξτε την αμυγδαλόσκονη, την ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το κακάο σε ένα μπλέντερ ώσπου να γίνουν μία ομοιόμορφη σκόνη. Κοσκινήστε την σε ένα μεγάλο μπωλ.
Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν αέρα. Ρίξτε το αλάτι και σιγά σιγά προσθέστε και την ζάχαρη. Όταν ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη χτυπήστε το μίγμα στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέστε την μαρέγκα στο αλεύρι, ανακατεύοντας με σχετικά γρήγορες κινήσεις για να μην έχει πάρα πολύ αέρα το μίγμα και φουσκώσουν πολύ τα μακαρόν.
Με την βοήθεια ενός κορνέ που έχετε γεμίσει με το μίγμα, δημιουργήστε κυκλικά μπισκότα από αυτό στο ταψί και αφήστε τα για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μία ματ υφή και να μην κολλάνε.
Ψήστε για 12 με 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και πολύ μαλακά ξεκολλήστε τα από την λαδόκολλα.
Όσο κρυώνουν τα μακαρόν, ετοιμάστε την ganache. Λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα. Ανακατέψτε μαζί της την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο πάνω στο μπεν μαρί μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Όταν όλα τα μέρη της συνταγής έχουν κρυώσει, τοποθετήστε την ganache με όποιον τρόπο σας βολεύει πάνω στα μακαρόν και δημιουργήστε μικρά «σάντουιτς» για να τα απολαύσετε.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: food52.com