Επιδόρπιο εμπνευσμένο από τον Damien Hirst – Πηγή Φωτογραφίας: www.konbini.com

Πώς συνδυάζεται η μοντέρνα τέχνη με το φαγητό; Ο καλύτερος άνθρωπος για να δώσει απάντηση είναι η Caitlin Freeman. Μία πρώην φοιτήτρια Φωτογραφίας δημιούργησε το αρτοζαχαροπλαστείο Miette στο Σαν Φρανσίσκο και, παράλληλα, ξεκίνησε να φτιάχνει ιδιαίτερα γλυκά για τα café του συζύγου της, ανάμεσα στα οποία και αυτό του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο.

Και αφού η ίδια δηλώνει λάτρης της μοντέρνας τέχνης, παρέα με την ομάδα της που αποτελείται από τις Leah Rosenbeg και Tess Wilson, δημιούργησαν μοναδικά «έργα τέχνης» με την μορφή ιδιόμορφων κέικ και άλλων ευφάνταστων επιδορπίων ως φόρο τιμής στους καλλιτέχνες που «φιλοξενούνται» στο Μουσείο.

Τα βρώσιμα αυτά κομψοτεχνήματα έχουν εικαστικές επιρροές από την Katharina Fritsch, την Frida Kahlo, τον Marisse και τον Andy Warhol μεταξύ άλλων πρωτοπόρων δημιουργών και κλέβουν  την παράσταση τόσο λόγω της ξεχωριστής τους εμφάνισης, όσο και της μοναδικής γεύσης τους. Οι δημιουργίες τους είναι το καταπληκτικό αποτέλεσμα ευφάνταστων ιδεών που κάνουν την εμφάνισή τους με τεράστια ποικιλία μορφών, ξεκινώντας από παρφέ, μπισκότα και ζελέ και φτάνοντας μέχρι και στο τέλειο ρόφημα σοκολάτας.

Και για να μην στενοχωριέστε που το Σαν Φρανσίσκο είναι κάμποσα χιλιόμετρα μακριά, η Freeman φρόντισε να μαζέψει όλες αυτές τις λαχταριστές συνταγές σε ένα βιβλίο με τίτλο «Modern Art Desserts», το οποίο κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου.

Πηγή: www.latimes.com