Πηγή φωτογραφίας: flickr, user Andie712b

Εάν έχετε βαρεθεί τα κλασικά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Τα φουντούκια macadamia και η λευκή σοκολάτα είναι ένα υπέροχο γευστικό «ζευγάρι», το οποίο έχει κάνει θραύση στην Αμερική. Για να έχετε άποψη κι εσείς δοκιμάστε το γρήγορα και δεν θα χάσετε.

 

Υλικά(για 18 μπισκότα):

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα λευκή ζάχαρη

¾ κούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

283 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια

1 κούπα ψημένα macadamia, κομμένα σε κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε λαδόκολλες σε 2 μεγάλα ταψιά.

Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, την λευκή και την καστανή ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπωλ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε τα καλά.

Σε ένα μικρό μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι και την σόδα. Προσθέστε τα σταδιακά στο μίγμα του βουτύρου, χτυπώντας μόνο μέχρι να ανακατευτούν.

Προσθέστε την σοκολάτα και τα φουντούκια και πάρτε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα για να τις τοποθετήσετε στα ταψιά, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήστε τα για περίπου 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες και να μην είναι υγρά στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα ακόμα και με ένα ποτήρι γάλα, όπως τα παιδιά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.huffingtonpost.com