Πηγή φωτογραφίας: flickr, user Agianda

Τα tablet και τα smartphones μπήκαν πρόσφατα στη ζωή μας και την έχουν κατακλύσει. Καινούριες ιδέες κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά και ακούγονται από παντού εφαρμογές που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας πολύ πιο εύκολη. Και όλα αυτά ξεκινούν συνήθως από νέους, δραστήριους ανθρώπους που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον.

Ποιος θα περίμενε, όμως, ότι μία γιαγιά από τις ΗΠΑ θα αποτελούσε την πηγή έμπνευσης για μία ολοκαίνουρια εφαρμογή μαγειρικής. Η κυρία Storn είχε φροντίσει να εφοδιάσει τον εγγονό της B.P. Storn με έναν τροχό, ο οποίος τον βοηθούσε να επιλέξει το κατάλληλο μυρωδικό ανάλογα με το γεύμα που ετοίμαζε. Έτσι, ήρθε η έμπνευση στον εγγονό της να ζητήσει χρηματοδότηση μέσω του site Kickstarter, προκειμένου να μεταφέρει τον τροχό αυτό στα smartphone ως μία έξυπνη εφαρμογή, που θα βοηθήσει πολύ κόσμο. Και αυτή η σκέψη ξεκίνησε αφού κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα πέρσι ώστε να παράγει μαζικά αντίτυπα του χάρτινου τροχού, ξανά μέσω του Kickstarter.

Το εγχείρημά του αυτό απαιτεί το ποσό των 15.000 δολαρίων και μέχρι τώρα δεν τα πηγαίνει άσχημα, οπότε μέχρι το τέλος του μήνα, που λήγει η ιδιόμορφη αυτή χρηματοδότηση, θα φανεί αν θα καταφέρει να μεταφερθεί η «σοφία» της γιαγιάς Storn στην νέα εποχή.

Πηγή: mashable.com