Πηγή φωτογραφίας: nickyandmax.com

H λαϊκή ρήση «φάτε μάτια ψάρια» μπορεί να πάρει τελείως διαφορετικές διαστάσεις εάν συνδυαστεί με μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας και φαντασίας και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε μόλις δείτε ένα συγκεκριμένο πρωτότυπο blog, που δημιούργησαν η Nicky και ο Max.

Εύλογα θα ρωτήσετε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί. Η Nicola Walsh είναι φωτογράφος από την Μεγάλη Βρετανία και ο Max Faber, Γερμανός σεφ και οι δυο τους αποφάσισαν να δουν το φαγητό με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο και να το παρουσιάσουν μέσα από ένα blog.

Η ιδιαίτερη σειρά φωτογραφιών που δημιούργησαν έχει ως πηγή έμπνευσης το φαγητό σε συνδυασμό με το μοντέρνο αρχιτεκτονικό ρεύμα Bauhaus. Το ρεύμα αυτό ήταν εξαιρετικά δημοφιλές και αναπτύχθηκε την περίοδο 1919-1933 στην Γερμανία, ενώ πέρα από την αρχιτεκτονική, επεκτάθηκε και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Βασικές αρχές του είναι η απλότητα στον σχεδιασμό, η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα, με μεγάλη έμφαση στις γεωμετρικές φόρμες και το χρώμα, αλλά και πλήρη αποτίναξη των περιττών διακοσμητικών στοιχείων.

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, ξεκίνησε και το φωτογραφικό project Bauhaus, που βασίζεται στον γεωμετρικό σχεδιασμό και δίνει έναν αφηρημένο τρόπο παρουσίασης στο φαγητό. Και, φυσικά, οι εικόνες που δημιούργησαν είναι άκρως εντυπωσιακές, με γήινα χρώματα και τέλεια διάταξη που ανεβάζει την «μαγειρική φωτογραφία» σε ένα άλλο καλλιτεχνικό επίπεδο.

Περισσότερα: nickyandmax.com, www.fastcodesign.com

Πηγή: www.trendhunter.com