Πηγή φωτογραφίας: foodbabbles.com

Όχι δεν είναι αστείο, είναι γεγονός ότι στην Αμερική η σημερινή μέρα αποτελεί μία μεγάλη γιορτή για ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα μικρών και μεγάλων. Και, φυσικά, μπορούμε πολύ εύκολα να την «δανειστούμε» κι εμείς, ώστε να μάθουμε μερικά απολαυστικά στοιχεία για την ιστορία των milkshakes.

Πρώτα απ’όλα, εάν το σκεφτείτε το όνομά τους είναι λίγο ιδιαίτερο και θα αναρωτιέστε από πού προήλθε. Τα milkshakes σερβίρονταν σε μπαρ και αν το συγκεκριμένο «ποτό» άρεσε στον πελάτη, τότε έσφιγγε το χέρι του μπάρμαν. Εάν πάλι όχι, τότε ο τελευταίος έχανε το πουρμπουάρ του.

Παράλληλα, σίγουρα δεν γνωρίζετε ότι ένας κύριος ονόματι Steven Poplawski εφηύρε το ηλεκτρικό μπλέντερ το 1922 για χάρη των milkshakes. Ή μάλλον το έκανε για να βοηθήσει αυτούς που αναγκάζονταν να κουράζονται με τόσο χτύπημα που θα χρειαζόταν η προετοιμασία τους.

Όσο για την πρώτη καταγραφή που υπάρχει γι’αυτά, έγινε σε μία εφημερίδα του 1885. Και, φυσικά, στα αρχικά τους στάδια δεν ήταν ακριβώς όπως τα ξέρουμε σήμερα μόνο με γάλα, παγωτό και άλλα γευστικά υλικά, αφού πρόσθεταν και λίγο ουίσκι στο μίγμα.

Αξιοποιήστε, λοιπόν, την ευκαιρία και βρείτε ένα λαχταριστό milkshake σε όποια γεύση θέλετε εσείς για να γιορτάσετε την μέρα.

Πηγές: www.avivadirectory.com & foodimentary.com