Η άνοιξη είναι εδώ, η πρωτομαγιά και η «απεργία» της, είναι πλεόν γεγονός…και έτσι, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ποδηλατάδα, ή ένα πικ νικ μέσα στην Αθήνα με την παρέα σας! Γι αυτή την τελευταία περίπτωση, καλό είναι να πάρετε ό,τι πτυσσόμενο έπιπλο διαθέτετε, καρέκλες – τραπέζια – σκαμπό ή στην πιο ρομαντική version, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο, χοντρό ύφασμα και τα ταπεράκια με τις προμήθειές σας!

Εμείς σας προτείνουμε μια απλή χορτοφαγική συνταγή που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Υλικά:
½ κολοκύθα
8 φέτες χωριάτικο ψωμί
4 κ. Σ. ελαιόλαδο
120 γρ. παρμεζάνα
4 κ. σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
4 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι / Πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίστε την κολοκύθα. Κόψτε την σε μικρά κυβάκια, αλατοπιπερώστε την και ψήστε την στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει.
2. Άλειψτε το ψωμί με λάδι. Ψήστε τις φέτες για λίγα λεπτά στον φούρνο.
3. Τρίψτε την παρμεζάνα. Πασπάλιστε τις φέτες με την μισή ποσότητα τυριού. Έπειτα τις βάζετε για λίγο στον ζεστό φούρνο, για να λιώσει η παρμεζάνα.
4. Βάλτε την κολοκύθα, το κουκουνάρι και το κρεμμύδι πάνω στο ψωμί. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ράντιστε με το βαλσάμικο.

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με πολλά ακόμη λαχανικά και συνδυασμούς πάνω στο φρασκοψημένο ψωμί…εκμεταλλευτείτε ό,τι έχει το ψυγείο σας, και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

Και αν όλα αυτά απαιτούν προγραμματισμό και προκαλούν άγχος ακόμα και την επίσημη μέρα της Άνοιξης… μην ταλαιπωρηθείτε με μαγειρέματα! Περάστε από τον φούρνο της γειτονιάς και είστε έτοιμοι!

Εξάλλου στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή παρέα και ένα κομμάτι γη να απλώσετε τα σεντόνια σας…!

Καλή Πρωτομαγιά!