Πηγή φωτογραφίας: www.carlwarner.com

Δεν είναι λίγες οι φορές που το φαγητό έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Οι νεκρές φύσεις του διάσημου ζωγράφου Paul Cézanne, για παράδειγμα, που είναι γεμάτες «ολοζώντανα» φρούτα, έχουν γράψει ιστορία. Ίσως, όμως είναι η πρώτη φορά που κάποιος χρησιμοποιεί τα ίδια τα υλικά που θα βρίσκαμε σε μία κουζίνα για να συνθέσει μοναδικούς πίνακες.

Ο φωτογράφος Carl Warner έχει προκαλέσει τρομερή αίσθηση κάνοντας μοναδικά «παιχνίδια» με το φαγητό στο project του με τίτλο «Foodscapes». Με άξονα την φαντασία και την δημιουργικότητά του, τα ταπεινά υλικά που βρίσκονται κρυμμένα σε κάθε σπίτι γίνονται κάτι μαγικό και πρωτόγνωρο. Είναι γεγονός ότι ο Warner έχει επιλέξει να βλέπει τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά και είμαστε αρκετά τυχεροί που την μοιράζεται μαζί μας με τα έργα του.

Η διαδικασία του μπορεί να φαίνεται απλή, αφού τα «συστατικά» των έργων του βρίσκονται παντού στην αγορά, όμως τελικά είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Διαλέγει προσεκτικά τα υλικά του και μετά ακολουθεί η διαδικασία του στησίματος, ώστε να βγει το αποτέλεσμα που έχει στο μυαλό του. Βλέπετε, το photoshop το χρησιμοποιεί μόνο αφού έχει τραβήξει την φωτογραφία του, προκειμένου να την βελτιώσει. Η αρχική εικόνα είναι απολύτως πραγματική, όπως και οι διαστάσεις της, γι’αυτό και αυτό το στάδιο της τοποθέτησης των υλικών στην σωστή τους θέση έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Και παρόλο που είναι κρίμα να μην μπορούμε να τον δούμε κατά την διάρκεια της δημιουργίας του, έχουμε τουλάχιστον αρκετούς «πίνακες» να θαυμάσουμε, οπότε πάρτε μία γεύση και αφήστε τους να σας μεταφέρουν στους λαχταριστούς τους κόσμους.

Δείτε τον Warner εδώ.

Πηγή: www.babble.com