Πηγή φωτογραφίας: www.fineandraw.com

 

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η σοκολάτα αποτελεί το λατρεμένο γλύκισμα του περισσότερου κόσμου, όμως στοιχηματίζουμε ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ την ωμή σοκολάτα. Ευκαιρία, λοιπόν, να μάθετε για ένα άνθρωπο που την ξέρει πολύ καλά.

Ο Daniel Sklaar ξεκίνησε από την Νότιο Αφρική για την Νέα Υόρκη, με σκοπό να γίνει οικονομικός αναλυτής, αλλά κατέληξε να ταξιδεύει και να μαθητεύει σε ένα ωμοφαγικό εστιατόριο της Αριζόνα, όπου και ξεκίνησε το πάθος του με την ωμή σοκολάτα. Άρχισε να φτιάχνει τρούφες με τις μεθόδους της ωμοφαγίας, που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούσε υψηλές θερμοκρασίες στην παρασκευή τους και όταν γύρισε στην Νέα Υόρκη, επέκτεινε τις δραστηριότητές του φτιάχνοντας κανονική σοκολάτα με διάφορα παράξενα αρωματικά υλικά. Η σπιρουλίνα, το φασκόμηλο και το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο ήταν μόνο μερικές από τις πρωτότυπες προσθήκες του, που ξετρέλαναν φίλους και γνωστούς.

Αποφάσισε, λοιπόν, να ανοίξει το δικό του εργαστήριο και αυτό έγινε πριν πέντε χρόνια με το «Fine & Raw». Βρήκε ένα παλιό ξυλουργείο στο Μπρούκλιν και το μετέτρεψε σε ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο «ναό» της ωμής σοκολάτας, με ρετρό ευφάνταστο look. Μέσα στον χώρο αυτό δημιουργεί τις σοκολάτες, τις τρούφες και τα γλυκίσματά του, με βάση καρπούς κακάο που φέρνει από μικρές φάρμες του Εκουαδόρ, της Βενεζουέλας και της Μαδαγασκάρης, και οι οποίοι διαφέρουν σημαντικά στην γεύση ανάλογα με την προέλευσή τους, απ’ότι λέει ο ίδιος.

Η διαδικασία ξεκινάει με τους καρπούς να αφυδατώνονται και όχι να ψήνονται, όπως γίνεται συνήθως, ενώ μετά μπαίνουν σε μύλο για να γίνουν μία παχύρρευστη πάστα. Και εδώ βρίσκεται το κέντρο της δημιουργίας του, αφού η σοκολατένια αυτή πάστα εμπλουτίζεται στο σημείο αυτό με ένα σωρό υλικά, από μπλε αγαύη και έλαιο καρύδας μέχρι βανίλια και άλλα αρωματικά. Στη συνέχεια τα ανακατεύει, τα ζυμώνει και τα προσθέτει στα ειδικά καλούπια.

«Η σοκολάτα για μένα είναι πραγματικά διασκεδαστική. Είναι αιθέρια και μαγική. Θέλουμε να μάθει ο κόσμος πως φτιάχνεται,» δηλώνει ο Sklaar. «Στόχος μας είναι να πειραματιζόμαστε. Εκεί βρίσκεται η διασκέδαση. Στην ουσία είμαστε οι τρελοί επιστήμονες της σοκολάτας και τρόμε πολλή από αυτήν.»

Και με τέτοια μοναδική επιτυχία μόλις στα 32 του, οDaniel Sklaar σίγουρα επιφυλάσσει πολλές εντυπωσιακές «εφευρέσεις» για το μέλλον.

Πηγή: bostonglobe.com