Πηγή φωτογραφίας: flickr, user rudy.kleysteuber
Ένα πολύ γρήγορο γλυκό που είναι εξαιρετικά ευχάριστο και για τα παιδιά είναι τα muffin. Οι «μινιατούρες» αυτές μπορούν πάρα πολύ εύκολα να μετατραπούν σε λαχταριστά σοκολατένια κέικ ή υγιεινούς πειρασμούς, όπως αυτά της συγκεκριμένης συνταγής που είναι με μύρτιλα. Και όσο κι αν σας φαίνεται δύσκολο υλικό, μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σουπερ μάρκετ, ακόμα και κατεψυγμένο. Είναι ένα υπέροχο, ιδιαίτερο φρούτο, που δίνει και ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα στο γλυκό σας. Μπείτε, λοιπόν, στην κουζίνα και ξεκινήστε.
Υλικά:
110 γραμμάρια απλό αλεύρι
110 γραμμάρια βούτυρο
65 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
125 γραμμάρια μύρτιλα
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Προαιρετικά, λίγη κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και κρεμώδη. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά και ανακατέψτε για τρία λεπτά. Βάλτε και το αλεύρι, το baking powder και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο κατά προτίμηση για ένα βράδυ, αλλά ένα βιάζεστε, μπορείτε να το αφήσετε για τουλάχιστον μία ώρα.
Τοποθετήστε μία κουταλιά από το μίγμα σε βουτυρωμένες φόρμες για muffin, φροντίζοντας ώστε να μην ξεπερνάτε την μέση της φόρμας, γιατί θα φουσκώσουν. Τοποθετήστε περίπου 8 μύρτιλα πάνω σε κάθε muffin.
Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Απολαύστε τα με την κρέμα.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: www.bbc.co.uk