Πηγή φωτογραφίας: www.specialtyfood.com

Αφού είμαστε παγκοσμίως γνωστή σαν χώρα για την εξαιρετική κουζίνα μας, ήρθε η ώρα να το «φωνάξουμε». Από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Summer Food Fancy Show και τα ελληνικά τρόφιμα βάζουν πλώρη για Νέα Υόρκη.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του κλάδου τροφίμων και ποτών στην Βόρεια Αμερική και στοχεύει στην ανάδειξη όλων των νέων τάσεων στην παγκόσμια  αγορά, με την συμμετοχή 2.400 εκθετών από 80 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Η ελληνική συμμετοχή θα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή στην φετινή έκθεση, με 38 εξαγωγικές επιχειρήσεις παρούσες για να προβάλλουν τα προϊόντα της χώρας μας, αλλά και το επίσημο branding του ελληνικού κλάδου στην έκθεση, το οποίο θα είναι «Taste like Greece». Πληθώρα προϊόντων θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν να φροντίζουν για την ανάδειξη της μοναδικής τους ποιότητας. Από το γνωστό και μη εξαιρετέο ελαιόλαδο, μέχρι και τα κονσερβοποιημένα και αποξηραμένα φρούτα, όλα τα μοναδικά προϊόντα θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Φυσικά, τα γαλακτοκομικά και κυρίως το γιαούρτι και η φέτα θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ θα γίνουν σημαντικές δράσεις και για την προώθηση του κρασιού.

Μία από αυτές είναι και η ευκαιρία που θα έχουν οι επισκέπτες της έκθεσης να δοκιμάσουν ελληνικά κρασιά με την παρουσία εξειδικευμένου οινοχόου, χάρη σε ένα  πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΟΠΕ(Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) και της ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου).

Ο ΟΠΕ οργανώνει παράλληλα και ολοκληρωμένη προβολή των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή, με την παρουσίασή τους στον Αμερικανικό αλλά και τον Ελληνικό Τύπο, αποσκοπώντας παράλληλα και στην καθιέρωση της εικόνας των τροφίμων της χώρας μας.

Τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών θα τα μάθουμε σύντομα με το πέρας της έκθεσης, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική η μεγάλη αυτή συμμετοχή για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας.

Πηγή: www.foodbites.eu