Μετά τη διατροφική κραιπάλη στην οποία επιδοθήκαμε όλοι μας, από το βράδυ της Ανάστασης μέχρι και την δεύτερη μέρα του Πάσχα…ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας από τα πολλά λιπαρά και τις τοξίνες που έχουμε συγκεντρώσει, καταναλώνοντας, κάποιες πολύ καθημερινά, αλλά πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό μας, τρόφιμα.

Λεμόνι με νερό
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C γεγονός που τα καθιστά το νούμερο ένα συστατικό αποτοξίνωσης. Για να δείτε άμεσα αποτελέσματα στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το πριν από το πρωινό σας.

Φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τα οποία περιέχουν πολλές φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να αποτοξινώνουν τον οργανισμό από τις τοξίνες. Ταυτόχρονα, περιέχουν φυτικές ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.

Φρέσκα φρούτα
Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων αποτοξινώνει τον οργανισμό και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αγκινάρες
Μελέτες έχουν δείξει πως οι αγκινάρες δρουν κατά της χοληστερίνης και  εμποδίζουν τη συγκέντρωση των διοξινών στο αίμα.

Παντζάρια
Τα παντζάρια αποτελούν το νούμερο ένα συστατικό κατά της αποτοξίνωσης αφού αυξάνουν την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι.

Πιπερόριζα
Για την καλή υγεία αλλά και για να αποτοξινωθείτε γρήγορα καλό είναι να αρωματίζετε τα φαγητά σας με πιπερόριζα .

Πράσινο τσάι 
Το πράσινο τσάι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία επιταχύνουν την  παραγωγή ενζύμων, τα οποία “καθαρίζουν” το συκώτι και τον οργανισμό.