Πηγή φωτογραφίας: the-sugar-lab.com

Εάν ακούγαμε πριν μερικά χρόνια ότι κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να εκτυπώνουμε τρισδιάστατο φαγητό, σίγουρα θα ήμασταν απολύτως δύσπιστοι. Έφτασε, όμως, η μέρα που το βλέπουμε να εφαρμόζεται στην πράξη με πολλαπλά αποτελέσματα, τα οποία είναι άκρως εντυπωσιακά.

Ένα από αυτά είναι και η τρισδιάστατη εκτύπωση ζάχαρης που πραγματοποιεί το The Sugar Lab. H Liz και ο Kyle είναι ένα εξαιρετικά δημιουργικό ανδρόγυνο, που μία ωραία μέρα σκέφτηκε να φτιάξει μία τρισδιάστατη τούρτα για τα γενέθλια μίας φίλης. Βέβαια, τα γενέθλια τα ξεπέρασαν μέχρι να το καταφέρουν, αλλά τελικά μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο «αντίτυπο» του ονόματός της φτιαγμένο από ζάχαρη. Όπως είναι φυσικό, αυτή η επιτυχία τους αποτέλεσε μόνο την αρχή της δημιουργικής τους πορείας, που σήμερα απαριθμεί πολλά εντυπωσιακά καλλιτεχνήματα.

Είναι και επίσημο ότι οι κύβοι ζάχαρης χάνουν πλέον την «πρωτιά» στα ιδιαίτερα σχέδια, αφού δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να συναγωνιστούν τις μοναδικές δημιουργίες του The Sugar Lab. Από μικρά διαμάντια, μέχρι μεγαλύτερα γεωμετρικά σχέδια, η ζάχαρη παίρνει τελείως καλλιτεχνικές διαστάσεις και παύει να είναι ένα ταπεινό συστατικό. Οι ίδιοι επιθυμούν να αλλάξουν το σκηνικό στην διακόσμηση των γλυκών με τα κομψοτεχνήματά τους και, παρόλο που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στην ζαχαροπλαστική που όλοι ξέρουμε, σίγουρα το έχουν πετύχει μόνο και μόνο με την ιδέα τους.

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο να τρώμε τυπωμένη ζάχαρη, αξίζει τον κόπο να κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον και να δούμε την ζαχαροπλαστική από την δική τους μοναδική ματιά.

Πηγές: www.huffingtonpost.com & the-sugar-lab.com