H αγαπημένη και ντελικάτη γεύση των γαλλικών μακαρόν, προσαρμοσμένη σε μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για όλους μας…για να μπούμε στην άνοιξη με πασχαλινή διάθεση! Στολίστε το τραπέζι σας με όλα τα χρώματα της άνοιξης, ακολουθώντας 5 μόνο βασικά βήματα.
ΥΛΙΚΑ:
3 ασπράδια
210γρ. άχνη
125γρ. πούδρα αμυγδάλου
30γρ. κρυσταλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα αυγά θα χρειαστεί να είναι 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Αφού ξεχωρίσετε τα απράδια, τα αφήνετε για μερικές ώρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα, αλέθετε την άχνη με την πούδρα αμυγδάλου στο μπλέντερ και μετά κοσκινίζετε το μείγμα. Το μπολ όπου θα αναμειχθεί η μαρέγκα θα πρέπει να είναι κρύο. Ή θα χρειαστεί να είναι από πριν στο ψυγείο ή να το ξεπλύνετε με κρύο νερό και έπειτα να το σκουπίσετε πάρα πολύ καλά.
Στη συνέχεια, χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη, προσθέστε το χρώμα και ανακατέψτε με μια μαρίζ κυκλικά από έξω προς τα μέσα με προσοχή. Έπειτα, προσθέτετε την άχνη αμυγδάλου και συνεχίζετε να ανακατεύετε με την ίδια κίνηση.
Στη συνέχεια, σχηματίζετε σε μια λαδόκολλα κύκλους σε σχήμα αυγό και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σχεδιάζετε τα μακαρόν. Μετά με μια οδοντοβουρτσα, τινάζουμε χρώμα ζαχαλοπλαστικής πάνω στα αυγά για να γίνουν σα να έχουν πιτσιλιές.
Τέλος, τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν και να κάνουν μια κρούστα από πάνω.
Ψήνετε στον αέρα στους 135ο C για 13 με 18 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να είναι στεγνή και ματ. Ο χειρότερος εχθρός τους είναι η ζέστη. Πρέπει να ψηθούν αργά για να αποφύγουμε τις ρωγμές και το μάυρισμα από το ψήσιμο, που μπορεί να χαλάσει το όμορφο χρώμα τους.
Για την γέμιση, μπορείτε να δημιουργήσετε όσες γεύσεις προστάζει η φαντασία σας. Όταν τα γεμίσετε, τα αφήνετε στο ψύγειο για ένα 24ωρο. Η υγρασία θα τα βοηθήσει να γίνουν τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά από μέσα. Και έπειτα είναι έτοιμα για να τα στολίσετε.