Πηγή φωτογραφίας: flickr, user Heather Franks
Σίγουρα έχετε συναντήσει κάποια στιγμή στην ζωή σας το Halloween. Σε κάποια Αμερικάνικη ταινία, σε άρθρα ή απλά σε φωτογραφίες με τις κλασικές κολοκύθες η μαγευτική αυτή γιορτή που κερδίζει μικρούς και μεγάλους κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου έχει την τιμητική της αυτήν την βδομάδα. Μόλις μερικές μέρες απέχουν από την επίμαχη ημέρα και το διαδίκτυο έχει γεμίσει από τα προεόρτια.
Το πρώτο πράγμα που κυριαρχεί στη συγκεκριμένη γιορτή είναι τα κουστούμια. Μοιάζει λίγο με τις δικές μας απόκριες, με άλλη προέλευση βέβαια και είναι αρκετά πιο ατμοσφαιρικά. Απλοί άνθρωποι γίνονται μάγισσες, ζόμπι και όλων των ειδών τα παραδοσιακά τρομακτικά πλάσματα και βγαίνουν στους δρόμους και στα πάρτι για να «τρομάξουν» τους φίλους τους. Φυσικά, τα παιδιά πηγαίνουν για το γνωστό «τρόμαγμα ή κέρασμα»(trick or treat), και γεμίζουν με λαχταριστές ζαχαρωτές λιχουδιές.
Και, φυσικά, μεγάλος πρωταγωνιστής στην γιορτή αυτή είναι οι κολοκύθες. Η γνωστές πορτοκαλί κολοκύθες, που τώρα έχουν αρχίσει δειλά δειλά να μπαίνουν στην ελληνική διατροφή, γίνονται φαναράκια με σκαλιστά πρόσωπα, αλλά και «τρομακτικά» νόστιμα εδέσματα. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να φέρετε το Halloween στο σπίτι σας και να φτιάξετε τα καλύτερα εορταστικά cupcakes.
Υλικά:
80 ml σπορέλαιο
170 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι από τζίντζερ
425 γραμμάρια κολοκύθα σε πουρέ
60 ml γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Μία πρέζα αλάτι
Για την διακόσμηση:
Τριμμένη καρύδα
Αμυγδαλόπαστα
Πράσινο και πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατέψτε το λάδι, την ζάχαρη και το σιρόπι σε ένα μπωλ. Προσθέστε την κολοκύθα, το γάλα αμυγδάλου και την βανίλια και ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα και τα μπαχαρικά και αναμείξτε καλά με τα υγρά υλικά.
Μοιράστε το μίγμα σε 12 θήκες για muffin, γεμίζοντας μέχρι την μέση γιατί θα φουσκώσει. Ψήστε τα για 25 λεπτά και μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν.
Όσο ψήνονται, προσθέστε μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα στην τριμμένη καρύδα, ώστε να γίνει ομοιόμορφα πράσινη για να μοιάζει με γρασίδι. Μαλακώστε την αμυγδαλόπαστα και προσθέστε όσο πορτοκαλί χρώμα χρειάζεται για να μοιάζει με το χρώμα της κολοκύθας. Μόλις το πετύχετε, κάντε μικρές μπαλίτσες, πιέστε τις λίγο στο κέντρο και κάντε τις γραμμές τη κολοκύθας στα πλαϊνά. Χρησιμοποιήστε και τα δύο χρώματα σε μία μικρή ποσότητα αμυγδαλόπαστας για να πετύχετε το καφέ χρώμα των κοτσανιών, και τοποθετήστε τα στο πάνω μέρος κάθε μικρής κολοκύθας.
Απλώστε την καρύδα πάνω από τα κεκάκια και προσθέστε και μία μικρή κολοκύθα στο καθένα και είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: sortedfood.com